Wat is yoga?

De definitie van yoga varieert afhankelijk van de filosofische traditie waarnaar wordt verwezen. In de Vedanta-filosofie, die voortkomt uit de Vedische teksten, wordt yoga beschouwd als een pad naar zelfrealisatie en spirituele bevrijding.

Volgens Vedanta-filosofie is yoga:
Yoga is de wetenschap en de kunst van zelfrealisatie, waarbij het individu streeft naar een diepgaande eenheid met het Zelf (Brahman). Het is een pad dat leidt tot zelfontdekking, spirituele groei en uiteindelijk bevrijding (moksha) van de cyclus van geboorte en dood.

De Vedanta-filosofie benadrukt dat het doel van yoga niet alleen fysieke houdingen (asana's) of ademhalingsoefeningen (pranayama) omvat, maar eerder gericht is op het realiseren van de ware aard van het zelf en het overstijgen van de beperkingen van het materiële bestaan. 

In essentie beschouwt de Vedanta-filosofie yoga als een holistisch systeem dat gericht is op het realiseren van de diepere dimensies van het zelf en het bereiken van eenheid met het goddelijke.

Yoga is: ook, luisteren naar de signalen van jouw lichaam.

Als mens heb je een ingebouwd mechanisme dat signalen afgeeft wanneer je een keuze moet maken. En, keuzes maken doe je continu. Het nadeel is echter dat wij hebben geleerd vooral naar onze geest (je gedachten) te luisteren. En, hierbij de signalen van ons lichaam te negeren. Yoga stelt je in staat om de mentale chaos te verminderen, zodat je aandachtiger kunt luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

Daarnaast verbetert yoga je algehele fysieke en emotionele comfort. Je zal opmerken dat je blokkades makkelijker los kunt laten en je levensenergie kunt laten stromen. De vorm van yoga die ik aanbied kan door iedereen van elk niveau worden beoefend. Het fysieke effect van yoga waarin je uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid toeneemt is natuurlijk mooi meegenomen. Maar, het is belangrijk dat je onthoudt dat yoga geen competitiesport is.

Het doel van yoga is het versterken van de verbinding tussen lichaam, geest en ziel.

Yogales Haastrecht

Bij Holistisch Welzijn in Haastrecht bieden we een omgeving waarin yoga meer is dan alleen een fysieke oefening. Het is een reis naar jouw innerlijke balans en welzijn, toegankelijk voor iedereen, ongeacht het huidige ervaringsniveau. 

Bij Holistisch welzijn in Haastrecht bieden we verschillende yogavormen aan, zoals Hatha Yoga, Yin Yoga. Ongeacht je ervaringsniveau, ben je welkom om de voordelen van yoga te ervaren in een ondersteunende en inclusieve omgeving.

welke soorten yoga zijn er?

Welke soorten yoga zijn er?

Er bestaan diverse yogastijlen, elk met unieke benaderingen en voordelen. Ontdek de diversiteit aan yogavormen om te vinden welke het beste past bij jouw behoeften en levensstijl. Lees gerust verder in onze blog over de diverse soorten yoga stijlen en de verschillen daarvan. —> lees blog

Yoga coaching

Yoga coaching 1:1 

Je kunt bij mij ook kiezen voor 1:1 yoga coaching. Voor de 1:1 yoga coaching kijken we samen welke dagen, tijd en locatie het beste aansluiten bij jouw persoonlijke wens. Bezoek gerust mijn yoga coaching pagina —>

yoga

Yoga

Yoga is een holistische benadering van welzijn die zich richt op de verbinding tussen lichaam en geest, en ons helpt om een dieper begrip van onszelf te bereiken. Als jij graag meer informatie wil over yoga, raad ik je aan om mijn yoga pagina te bezoeken —>

Previous
Previous

Wat is Reiki

Next
Next

Welke soorten yoga zijn er?