Wat is Reiki

Reiki is een krachtige energetische healing methode die gebaseerd is op het doorgeven van universele levensenergie. Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert. Deze energetische healing methode, gebaseerd op handoplegging, ondersteunt het herstel op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Reiki is een vorm van alternatieve genezing die gebaseerd is op het concept van het kanaliseren van universele levensenergie om de gezondheid en het welzijn van een individu te bevorderen. Het woord "Reiki" is samengesteld uit twee Japanse woorden: "rei" wat staat voor universeel en "ki" wat verwijst naar levensenergie, vergelijkbaar met de Chinese "qi" of "chi".

Het werd ontwikkeld door Mikao Usui, een Japanse boeddhistische leraar in de late 19e eeuw. Reiki maakt gebruik van een methode waarbij een beoefenaar de levensenergie doorgeeft aan de ontvanger door middel van handoplegging. De beoefenaar fungeert als een kanaal voor de doorstroming van deze energie naar de persoon die behandeld wordt.

Hoe werkt Reiki?

Tijdens een Reiki-sessie ligt de ontvanger meestal comfortabel gekleed op een tafel, terwijl de beoefenaar zijn of haar handen op of boven bepaalde delen van het lichaam plaatst, vaak langs energiecentra die bekend staan als chakra's. Het doel is om de energiestroom in het lichaam te harmoniseren en blokkades op te heffen, waarbij energie wordt doorgegeven om het lichaam, de geest en de ziel in balans te brengen. Dit helpt om je fysieke, emotionele, mentale en spirituele balans te herstellen.

Wat kun je verwachten van een Reiki-sessie?

Veel mensen die Reiki ondergaan, ervaren een gevoel van diepe ontspanning, stressvermindering en een algeheel gevoel van welzijn na de behandeling. Voorstanders van Reiki geloven dat het kan helpen bij het verminderen van pijn, het verlichten van stress, het bevorderen van de emotionele balans en het versnellen van het genezingsproces.

Hoewel Reiki als complementaire therapie wordt gebruikt en veel mensen baat hebben bij de behandelingen, is het belangrijk op te merken dat Reiki geen vervanging is voor medische zorg. Het wordt vaak aangevuld met reguliere medische behandelingen en kan een aanvulling zijn op een holistische benadering van gezondheid en welzijn.

De holistische voordelen van Reiki

Reiki werkt op verschillende niveaus en helpt je op een dieper niveau weer in contact te komen met jezelf:

  • Fysiek: Helpt pijn te verlichten en het lichaam te herstellen.

  • Emotioneel: Bevordert emotionele balans en helpt bij het loslaten van stress.

  • Mentaal: Vermindert mentale spanning en bevordert een helderder denkproces.

  • Energetisch: Herstelt de energiebalans in je lichaam door chakra's te harmoniseren.

  • Spiritueel: Verdiept je spirituele verbinding en bevordert innerlijke groei.

Reiki

Reiki is meer dan een helende methode; het is een holistische benadering om het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren en welzijn te bevorderen. Om jou weer dieper in contact te brengen met jouw essentie.

Ervaar zelf de kracht van Reiki

Wil je ontdekken wat Reiki voor jou kan betekenen? Boek een kennismakingssessie bij Holistisch Welzijn.
Kom dichter bij je essentie en ervaar zelf de helende kracht van Reiki-energie.

Hoe werkt Reiki?

Hoe werkt reiki?

Reiki werkt door de overdracht van helende energie via handoplegging. Het helpt energieblokkades op te heffen, stimuleert ontspanning en ondersteunt het herstel van het lichaam door het activeren van het natuurlijke genezingsproces. Wil jij hier alles over lezen? Lees onze blog: “hoe werkt Reiki?”

Wat kan reiki voor je doen?

Wat kan reiki voor je doen?

Reiki brengt de energiestroom in balans, stimuleert ontspanning, vermindert stress en ondersteunt persoonlijke groei. Deze helende methode kan onder andere bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van welzijn op verschillende niveaus. Lees hier wat reiki voor jou kan doen.

Reiki therapeut

Reiki therapeut

Als Reiki therapeut bied ik ondersteunende behandelingen aan, gericht op het herstellen van de energiebalans en het bevorderen van innerlijke harmonie op zowel fysiek als emotioneel niveau. Lees gerust meer over mijn rol als Reiki therapeut —>

Previous
Previous

Hatha yoga

Next
Next

Wat is yoga?